Wat is Blond bier?

De Blond is een klassieke Belgische bierstijl en voor veel Nederlandse bierdrinkers de eerste stap van pils naar ‘speciaal’ bier. Dat is natuurlijk niet waarom de Blond geroemd moet worden. Het bier zelf heeft genoeg kwaliteiten om over te spreken en van te genieten.

België

De Blond is een bierstijl die we kennen uit de Belgische brouwgeschiedenis zoals die door de monniken is neergezet. De abdijen voorzagen vroeger in hun onderhoud door hun eigen voedsel te verbouwen, hun eigen brood te bakken, én hun eigen bier te brouwen. Met name dat bier werd mettertijd ook graag buiten de poort genuttigd.

De karakteristieken van een Blond zijn ten eerste de kleur: uiteraard blond. De geur is kruidig van de gist, aards van de hop, en granig en zoet van de mout. In smaak heeft de zoete mout vaak eerst de overhand, in de nasmaak neemt de kruidigheid en soms de droge bitter het over. Een Blond is net wat zwaarder dan een pilsner, en voller in smaak. Een goede eerste stap naar een reis in smaak, dus.

 

Amerika

De Belgische geur van de Blond komt voornamelijk van de gist, Belgische hop geeft minder geur af. Als je echter Amerikaanse hoppen toevoegt aan deze Belgische bierstijl krijg je een mooie combinatie van de klassieke Blond moutigheid en Amerikaanse hopfruitigheid. The best of both worlds.

 

De andere stijlen

Leuk om te weten is dat er in de Belgische klassieke bierstijlen op een geven moment gekozen is om lichte en donkere bieren af te wisselen. De Blond is licht van kleur, de Dubbel is donker, de Tripel weer licht en de Quadrupel weer donker. Om maar aan te geven dat de kleur van een bier niet maakt dat het ook zwaarder in alcohol is. (De Quadrupel is trouwens pas recentelijk zo gaan heten, zo genoemd door de Nederlandse monniken van La Trappe.)

Andere bierstijlen:

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter de andere bierstijlen? We hebben ze allemaal voor je uitgewerkt!

Genoeg informatie? Bestel dan direct jouw favoriete bier in onze webshop!

TOP
Winkelwagen 0
Recent bekeken 0

Blijf op de hoogte!

Ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom KEES? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Leeftijdscheck

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Toegevoegd!