Brouwerij KEES

Hoe het ooit begon...

Kees Bubberman, eigenaar en brouwmeester van Brouwerij Kees, heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt in het internationale speciaal bier-landschap. Een klein stukje historie: als verdienstelijk thuisbrouwer kreeg Kees van lokale brouwerij Emelisse uit Kamperland de kans om aan de slag te gaan als professioneel brouwer. Hier groeide Kees uit tot brouwmeester van internationale faam. Naast de klassieke stijlen brouwde Kees met veel lef en passie tientallen op Brits en Amerikaans leest geschoeide bieren, waaronder zware Porters, coffee stouts en IPA’s.

Een eigen brouwerij in 2015.

Die droom kwam uit: in zijn thuisstad Middelburg staat nu Brouwerij Kees! Meteen had Kees een vliegende start: in het eerste jaar van zijn bestaan werd Brouwerij Kees verkozen tot één van de beste nieuwkomers op Ratebeer.com. Deze internationale aandacht bracht de bieren van Kees sindsdien van Nederland tot ver buiten de landsgrenzen.

Video afspelen
Er was één grote droom:

Een eigen brouwerij

Pure & Craft

Inmiddels is de brouwerij flink in capaciteit gegroeid. Het brouwteam van Kees is uitstekend op elkaar ingespeeld. Hierdoor weten ze je telkens weer te verrassen met bijzondere bieren, voorzien van het Pure & Craft-kwaliteitsstempel. Dit staat voor bier gebrouwen met gedurfde smaken van de beste mogelijke en constante kwaliteit. Klassieke stijlen, gebrouwen met een eigen twist, vol van karakter en verrassend van smaak.

Blikken bier

In 2018 is Brouwerij Kees als eerste speciaal bierbrouwer in Nederland volledig overgestapt op blik. Warmte en tijd kunnen wij helaas niet beïnvloeden, maar als brouwer kunnen we ons bier wel beschermen tegen licht en lucht. Hoppige bieren behouden hun verfijnde aroma’s en (hop-)smaken veel beter in blik. Bij Brouwerij Kees slaan we al onze vers gehopte bieren meteen op in een speciaal ingerichte koelcel, zodat alle fijn gehopte bieren in perfecte conditie de brouwerij verlaten.

Naast het nastreven van de constante kwaliteit van onze bieren is er ook volop ruimte om te experimenteren. Hierbij ontdekken we nieuwe stijlen of herontdekken we oude stijlen voorzien van een nieuw jasje. Dat maakt het vak van bierbrouwer extra leuk en uitdagend. Bij Brouwerij Kees hanteren we inmiddels vier verschillende bierlijnen ontdekken:

Core range

De bieren in de zogenoemde core range van Brouwerij Kees zijn klassiek, maar hebben een eigen karakter door gebruik van zorgvuldig geselecteerde hop- of moutsoorten. Deze bieren zijn de pijlers van de brouwerij. Enkele klassiekers zijn Mosaic Hop, Hazy Sunrise en Caramel Fudge Stout.

One-off's Series

Binnen de One-off Series experimenteren Kees en het brouwteam met nieuwe bierstijlen. Daarbij maken ze gebruik van nieuwe hoprassen, moutsoorten of andere toevoegingen. Denk hierbij aan Milkshake IPA’s, Barrel Aged Double IPA, Pastry Sour, Imperial IPA en Double NEIPA’s

Barrel project series

Barrel aging is het rijpen van bier op een houten vat. Doordat er in de vaten ooit een bepaald type spirit heeft gezeten, ontstaat er in het hout een eigen karakter. Zo ontstaan er door barrel aging prachtige bieren met een nieuw smaakpallet. Denk aan vanille of andere zoete smaken in combinatie met aroma’s uit het hout. We vullen afwisselend Kees Export Porter of Barley wine af. Enkele soorten die we al gebruikt hebben zijn Makers Mark Bourbon, Laphroaigh, Buffalo Trace en vaten Jim Beam.

Brewed with friends

Een aantal keer per jaar nodigen we bevriende nationale en internationale brouwers uit in onze brouwerij. We doen dit om kennis en expertise te delen. Daarnaast genieten we graag samen van vers gebrouwen bier. Brouwerijen die we ontvangen hebben zijn Cloudwater (UK), Other Half (UK), Laugar (ES), La Pirata (ES), Hair of the Dog (USA), Marble (UK), North’s (UK), Wander Beyond (UK), Magic Rock (UK), Pohjala (EST), Alvinne (B), AF Brewing (RUS), De Molen (NL), Kromme Haring (NL), Dutch Bargain (NL), More Brewing (NL), Alphabet Brewing (UK), Sori Brewing (EST), Velka Morava (RUS), Moor Brewing Company (UK), Van Moll (NL) en Haandbryggeriet (N.).

Video: AVROTROS Leven in de brouwerij

TOP
Winkelwagen 0
Recent bekeken 3

Blijf op de hoogte!

Ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom KEES? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Leeftijdscheck

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.