2x Hop Around the World Germany is gebrouwen met Duits Akoya hop
Deze Duitse nieuwkomer is in 2019 op de markt gekomen. Het is ontwikkeld om de klimaatverandering met de daarbij behorende uitdagingen aan te gaan. Resistenter tegen ziektes. Stabiel in haar alfa-waarde, een parel van een hop. Specifieke aroma’s: specerijen, thee, groen fruit, peper met een toets van munt en citrus.
2x Hop around the World Pacific is gebrouwen met Nieuw Zeelands Nelson Sauvin en Motueka-hop
Nelson Sauvin hop is genoemd naar de Sauvignon Blanc-wijndruif. Dit omdat ie dezelfde fruitige smaak- en aroma kenmerken heeft. Hij stamt af van Smoothcone, werd ontwikkeld in Nieuw-Zeeland en is uitgebracht in het jaar 2000. Sindsdien heeft Nelson Sauvin veel aanhangers gevonden bij de ambachtelijke brouwers en thuisbrouwers. Dit vanwege zijn excentrieke eigenschappen. Veel grote(re) brouwerijen wagen er zich niet aan, omdat de hop doorgaans als ‘te wild’ wordt beschouwd.
Specifieke aroma’s: druiven, passievrucht en kruisbessen.
Motueka-hop is een aromahop gekweekt uit een selectie van Nieuw-Zeelandse hop en Saaz (Tsjechië). Specifieke aroma’s: zoet en harsachtig met pittige citrus- en verse kruidentonen (basilicum en rozemarijn) en hints van gedroogd boomgaardfruit.
2x Hop around the World USA is gebrouwen met Amerikaans Cryo-pop
Met Cryo pop heeft Yakima Chief Hops baanbrekend werk verricht. Door het gebruik van geavanceerde hoplabo-analysetechnieken hebben zij Cryo Pop™ Original Blend weten te creëren – een hopmengeling met de kracht om een echte ‘pop’ van aroma’s en smaken aan bier toe te voegen. Specifieke aroma’s: perzik, ananas en grapefruit.
Talus hop, voorheen HBC 692 genoemd, is een aroma hop voor whirlpool- en dry-hopping Het levert een aroma met hoge intensiteit dat zeer geschikt is voor IPA’s en andere hop-forward bieren. Specifieke aroma’s: bloemen, steenfruit, potpourri, houtachtige, dennen- en harsachtige tonen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.